Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται επιχορηγήσεις για 2.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες από τον ΟΑΕΔ


Επιχορηγήσεις 10.000 ευρώ σε 2.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες έως 35 ετών αναμένεται να δώσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Το πρόγραμμα αφορά 2.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα επιδοτηθούν με το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.
 Το πρόγραμμα θα στηριχθεί οικονομικά από το ΕΣΠΑ, αλλά και από κοινωνικά κονδύλια, ενώ καθοριστικά κριτήρια επιλογής των ανέργων θα είναι η οικογενειακή κατάσταση, ο χρόνος ανεργίας και το εισόδημα. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
 Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, ενώ θα πρέπει ακόμη να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους μέλους της EE ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
 Επιπλέον, για να υπαχθεί κάποιος στο πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτει αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), ενώ οι άντρες υποψήφιοι οφείλουν να έχουν εκπληρώσει ή απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: