Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΑΕΔ - ΕΣΠΑ: "Ανάσα" για 10.000 νέους επαγγελματίες


Περίπου 10.000 νέοι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 65 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να προδημοσιεύσει τη Δευτέρα το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί πιθανότατα την Τετάρτη, ενώ τα χρήματα θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, τον ΟΑΕΔ αλλά και από εθνικούς πόρους.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 15.11.2015 στην ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, όπου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η ενίσχυση θα φτάνει έως και τα 15.000 ευρώ. 

Κάλυψη δαπανών 
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που τιτλοφορείται «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», αναμένεται να εντάξει νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1.1.2014. Επίσης αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1η Γενάρη του 2015 προσλαμβάνοντας τουλάχιστον έναν άνεργο! 
Επιπλέον αναμένεται να προβλέπει αναδρομική κάλυψη για το 2015 παγίων δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών όπως και την επιδότηση έως και 450 ευρώ ανά μήνα των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015. Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει, όπως είναι αναμενόμενο, πρόβλεψη ώστε να διατηρούνται οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: