Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ο αριθμός των παιδιών και των ατόμων που ανήκουν στο ευρύτερο φάσμα του αυτισμού, συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά. Η ενημέρωση του κοινού παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (2 Απρίλη) αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς αποτελεί την ευκαιρία για δράση και παροχή βοήθειας.


Έτσι, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ", το Κέντρο Υποστήριξης Γονέων και η παιδοψυχολόγος Μαρέικε Στέεμαν - Κοκκαλίδου, συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 05 Απριλίου 2014 επιστημονική ημερίδα με θέμα:
"ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"

Στην ημερίδα συμμετείχαν 120 άτομα, ειδικοί ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές) νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί και γονείς που αναζητούν πρακτικούς τρόπους διαχείρισης συμπεριφοράς και συναισθημάτων – Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» που βρίσκεται στην οδό Βάκχου 19-23 στον 3 Όροφο, πλησίον του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.



Για περισσότερες πληροφορίες


Επισκεφθείτε την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: stepping72.blogspot.gr

Επισκεφθείτε το Κέντρο Στήριξης Γονέων: http://kyg.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: