Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 29 έως 64 ετών: Η διαδικασία ξεκίνησε!!!

Νέο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. διάρκειας 6 μηνών για 23.000 ανέργους 29 έως 64 ετών.


Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης, 23.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, θα προχωρήσει ο Ο.Α.Ε.Δ.  στο δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου του 2016.

Το πρόγραμμα θα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται: 

  • Πρόγραμμα  θεωρητικής  κατάρτισης 120 ωρών σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.




  • Συμβουλευτική υποστήριξη με στόχους:  α) Την επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι ωφελούμενοι με βάση το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. β) Την κατάλληλη σύζευξη του προφίλ των ωφελουμένων με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. γ) Την προετοιμασία των ανέργων για την μετάβασή τους στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης πρακτικής άσκησης αλλά και ευρύτερα στην αγορά εργασίας και της  ένταξης / επανένταξης τους σε αυτήν. δ) Την παρακολούθηση και υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης. ε) Τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, όπου είναι δυνατό. 
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο  των προγραμμάτων  κατάρτισης. 
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας), συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

Εκπαιδευτικό Επίδομα: Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, που περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης το οποίο ανέρχεται σε: 600 ευρώ (120 ώρες * 5 ευρώ/ώρα) (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) και το επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε: 2000 ευρώ (500 ώρες * 4 ευρώ/ώρα) (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).


Διαδικασία και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους ανέργους: 
Κάθε ενδιαφερόμενος, για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετάσχει στην παρούσα δράση, μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να επισκεφθεί τα γραφεία της «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ»,Βάκχου 19 – 23, στον 3ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη, πίσω από το ξενοδοχείο Καψής ή να τηλεφωνήσει στο 2310.500191.

Η «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης για λογαριασμό του κάθε ανέργου.

Το υπουργείο Εργασίας απομένει να καθορίσει τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής των σχετικών αιτήσεων. Δείτε εδώ το προσχέδιο της προκήρυξης του προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: