Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Επιδοτούμενα Προγράμματα VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ από 18 ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ... ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ... ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ!!!



Ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων


Είσαι άνεργος ηλικίας 18 έως 29 ετών; 
Αναβάθμισε τη ζωή σου ΤΩΡΑ!!!
Μπορείς να συμμετάσχεις στη νέα δράση με τίτλο «Επιταγή Εισόδου για Νέους Ηλικίας έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού για Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον τουριστικό κλάδο, όπου συνολικά 8.000 ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να λάβουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση σε επτά βασικές ειδικότητες του κλάδου του τουρισμού, με βάση τόσο του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο έχει αναπτύξει ο ΣΕΤΕ/ΙΝΣΕΤΕ, όσο και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει καθορίσει το ΙΝΣΕΤΕ.


Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε 2 φάσεις (200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης- α΄ φάση και 220 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης - β΄ φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α΄ και β΄ φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής.
Επίσης, στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα πιστοποίησης των ωφελουμένων του Έργου σε 7 τουλάχιστον ειδικότητες. Η συμμετοχή των ωφελουμένων στις ως άνω διαδικασίες πιστοποίησης είναι υποχρεωτική.
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 8.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων:
α) οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ 
β) οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εκπαιδευτικό Επίδομα
α) Για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 2.458€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058€ συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης (980€ για την α΄ φάση και 1.078 € για την β΄ φάση). 
β) για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας / Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2.248 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 1.848 € συνολικά, στο επίδομα πρακτικής άσκησης ( 880€ για την α΄ φάση και 968€ για την β΄ φάση). Στο ως άνω εκπαιδευτικό επίδομα έχει ληφθεί υπόψη και η κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ωφελουμένων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
ΠροσοχήΠροτιμούνται οι άνεργοι που δεν έχουν ενταχθεί στο παρελθόν σε παρόμοιες δράσεις.

Προθεσμία Αιτήσεων Συμμετοχής: 
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε από τις 02/07/2015 και λήγει την 30/07/2015 και ώρα 23:59:59.

Διαδικασία και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους ανέργους: 

Κάθε ενδιαφερόμενος, για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετάσχει στην παρούσα δράση, μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να επισκεφθεί τα γραφεία της «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ», Βάκχου 19 – 23, στον 3ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη, πίσω από το ξενοδοχείο Καψής ή να τηλεφωνήσει στο 2310.500191

Η «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης για λογαριασμό του κάθε ανέργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: