Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 60 θέσεων για νέους 18 έως 20 ετών στα τουριστικά επαγγέλματα


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 60 θέσεων για νέους 18 έως 20 ετών στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων καθιερώνει από το Φθινόπωρο του 2014 το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επεκτείνοντας το θεσμό της διττής εκπαίδευσης.Το μοντέλο διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο με τρία τμήματα σε Αθήνα και Κρήτη, που έχουν οργανωθεί σε γερμανικά πρότυπα, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Akademie και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ανάλογης υποστήριξης θα τύχει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο τμήματα Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας. Η άριστη κατάρτιση των μαθητών και η ποιοτική -επαγγελματικά- εκπαίδευση αποτελούν τον απώτερο σκοπό του έργου», ανέφερε και για να προσθέσει ότι «η άρτια συνεργασία των αρμόδιων φορέων από την Ελλάδα και την Γερμανία διασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία της διττής εκπαίδευσης, που σκοπό έχει να αποτελέσει μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: