Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες" στην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στη Θεσσαλονίκη


Μετά την επιτυχημένη πορεία των δύο μυθιστορημάτων της «Ταξίδι στην ομίχλη» και «Σε ελεύθερη πτώση», η Κάκια Ξύδη επιστρέφει για να μας βάλει σε μπελάδες. Τι μπελάδες; "Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες"  

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, 5 η ώρα το απόγευμα, φιλοξενούμενη της ομάδας Μονογονεϊκών Οικογενειών Θεσσαλονίκης/Ελλάδας η συγγραφέας, θα παρουσιάσει το παραμύθι της Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες, στην Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Βάκχου 19-23.
Για το βιβλίο στην θα μιλήσουν οι μαθήτριες Ειρήνη Παπαζαχαρίου και Κατερίνα Μόσχου, η Εμμυ Μπαχτσεβάνη με την κόρη της Κωνσταντίνα Δελίογλου θα αυτοσχεδιάσουν με αφορμή το παραμύθι, ενώ η Βέρα Αντωνιάδου με την κόρη της Αγγελική Καραναστάση θα τραγουδήσουν το ομώνυμο τραγουδάκι.
  «Είναι ένα βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά...» είπε η υπεύθυνη των βιβλιοπωλείων Φλωράς, κυρία Στέλλα Φλωρά, «σέβεται την ελληνική γλώσσα και την παράδοση, τονίζει τον θεσμό της οικογένειας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης. Τονίζει τη σωστή διατροφή με τον οδηγό βιταμινών που περιλαμβάνει και ξεσηκώνει τα παιδιά με το όμορφο τραγουδάκι του...»
            Παρέα με τα μελτέμια που φυσούν το καλοκαίρι στις Κυκλάδες, ακολουθούμε την πορεία της Ελενίτσας που δεν έτρωγε και αδυνάτισε τόσο πολύ που μια μέρα ήρθε ένας άνεμος από τον βορρά και τη σήκωσε ψηλά. Έτσι βλέπουμε μαζί της τα νησιά μας και τις γαλάζιες θάλασσες του Αιγαίου μέχρι που ο αέρας αρχίζει να την προσγειώνει και να την ξαναπαίρνει σε ένα ταξίδι που φαίνεται να μην έχει τέλος. «Ταξιδιάρικο παραμύθι, που τα έχει όλα, δράση, αγωνία, νοσταλγία, αγάπη, φόβο, κίνδυνο και όλα αυτά πασπαλισμένα με τη μυστική, μαγική χρυσόσκονη που έχει η πένα της Κάκιας» είπε η μαθήτρια Ιωάννα Ταγκάλη κατά την παρουσίαση του βιβλίου. Και όπως τόνισε η εκπαιδευτικός και μητέρα Ρόζα Βερροιώτη «το σημαντικό είναι να τρως για να υπάρχεις, να τρως για να μπορείς να πετάς με τη φαντασία σου, και επειδή είναι επιλογή σου, και όχι να σε παίρνει ο αέρας σαν καρυδότσουφλο». Ίσως αυτό να είναι και το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: