Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Πέντε συμβουλές σε millennials που αναζητούν εργασία!


Ήρθαν οι millennians. Ποιοι είναι; Τους χαρακτηρίζουν ως τεμπέληδες, εγωιστές, επιφανειακούς και κακομαθημένους. Θεωρούν ότι είναι «δικαιούχοι» στην καλή ζωή αλλά χωρίς να νοιάζονται για τον «άλλο». Ασχολούνται μόνο με την τεχνολογία αγαπούν τις "selfies" και τα "likes".  Αυτοί είναι οι millennians. Η γενιά των σημερινών 18ρηδων, 20ρηδων και 30ρηδων. Και αυτοί αναζητούν δουλειά!
Όσοι λοιπόν γεννηθήκατε μετά το 1980 και μετά, ανήκετε στους millennians και σας προτείνω 5 δράσεις που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ευκολότερα εργασία:

1. Απασχοληθείτε με κάτι. Ακόμα και αν είστε από τους τυχερούς που οι γονείς σας πληρώνουν τους λογαριασμούς και τα έξοδά σας - και άρα δεν αντιμετωπίζετε άμεσο βιοποριστικό πρόβλημα - βρείτε κάτι να κάνετε μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο για κάποια συνέντευξη! Σκεφτείτε μια πρακτική χωρίς μισθό (και χωρίς εκμετάλλευση από τον εργοδότη), ή σκεφτείτε να δημιουργήσετε κάτι μόνοι σας. Σίγουρα θα δείχνει πολύ καλύτερα στο βιογραφικό σας από μια αδρανή περίοδο αναμονής και θα αποκτήσετε και εμπειρία.
2.Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό cover letter. Πολλοί εργοδότες διαβάζουν το cover letter με προσοχή για να δουν πόσο μπορεί ο υποψήφιος να προβάλει και παρουσιάσει τον εαυτό του. Δημιουργήστε κάτι δημιουργικό που περιγραφεί ποιος είστε και τι μπορείτε να προσφέρετε σε μια επιχείρηση. Όσο πιο ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες τόσο πιο πολύ το ενδιαφέρον θα τραβήξετε. Και θυμηθείτε, όπως και στο μάρκετινγκ, σημασία έχει τι μπορείτε να προσφέρετε (ως εργαζόμενοι)!
3. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά το Linkedin. Το εργαλείο αυτό είναι άκρως επαγγελματικό και έχει μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω του. Δεν λειτουργεί όπως το Facebook και έχει δικούς του κανόνες. Υπάρχουν εξειδικευμένοι σύμβουλοι που θα σας βοηθήσουν να το γνωρίσετε και να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.
4.Συνεχίστε να εκπαιδεύεστε. Όσο ψάχνετε δουλειά ή ακόμα και αν εργάζεστε μην σταματήσετε να εκπαιδεύεστε στον τομέα σας. Με το να παραμένετε πάντα ενήμεροι για ό,τι προκύπτει στον κλάδο σας αποκτάτε μεγαλύτερη αξία και φυσικά όσο "υπάρχετε" ανάμεσα στους άλλους του κλάδου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσετε από κοντά τον μελλοντικό σας εργοδότη!
5. Προσοχή στο Facebook. Πολλοί εργοδότες κοιτούν και ελέγχουν το Facebook σας: για φωτογραφίες προφίλ, posts κ.α. Φροντίστε αυτά να μην είναι ορατά σε όλους παρά μόνο στους φίλους σας γιατί μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.....!
Σαφώς είναι δύσκολη η ανεύρεση εργασίας σήμερα, όχι όμως ακατόρθωτη. Αν κινηθείτε σωστά και αν προωθήσετε σωστά τον εαυτό σας (self-marketing) είναι σίγουρο πως θα πετύχετε!

Επιμέλεια Άρθρου: Θέμης Σαρανταένας
Σύμβουλος Μάρκετινγκ
Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών
www.marketingconsultant.gr

Πηγή: http://www.jobfind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: