Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα στα Διεθνή Σχολεία υποστήριξης παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού - Β' μέρος


Το σχολείο North Hill House - Frome (Μ. Βρετανία).
Το North Hill House είναι ένα ανεξάρτητο εξειδικευμένο ημερήσιο Σχολείο με οικοτροφείο, για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 19 ετών υψηλής λειτουργικότητας με Διάχυτες Αναπτυξιακές διαταραχές στο φάσμα του Αυτισμού και συναφείς δυσκολίες.


Το σχολείο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει ισχυρή υποστήριξη για παιδιά και νέους με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, σύνδρομο Asperger και συναφείς δυσκολίες, ώστε να ευδοκιμήσουν αποτελεσματικά σε μια ολοένα και πιο απαιτητική και πολύπλοκη κοινωνία. Οι μαθητές έχουν φιλοδοξίες για να ζήσουν και να εργαστούν ως αυτοδύναμοι ενήλικες και το σχολείο μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να επιτύχουν τους στόχους τους με συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση.
 

Η Σχολή στεγάζεται σε ιδιόκτητες και ασφαλείς εγκαταστάσεις και απέχει μόνο λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης Frome με τα πόδια.

Αυτό προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να ζουν σε πραγματικές συνθήκες του περιβάλλοντος της πόλης, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του προσωπικού .Παροχές:
Ατομικά προγράμματα εκπαίδευσης , κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας:
 


 

• Ένα ευρύ πρόγραμμα σπουδών με εθνικά διαπιστευμένα προσόντα
• Υποστήριξη των στρατηγικών για την αυτο - διαχείριση και την ανεξαρτησία
• Προετοιμασία για την επιτυχή ενσωμάτωση στην ευρύτερη κοινωνία
Υπάρχουν δύο υπηρεσίες εντός του North Hill House, Stoneleigh και Spring Road, για να υποστηρίξει τους νέους ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες, οι οποίοι εκπαιδεύονται σε ξεχωριστές και διακριτές περιοχές του σχολείου στην αναγνώριση των ατομικών αναγκών τους.
Κατοικίες παρέχονται μέχρι και 38 εβδομάδες στο χώρο του σχολείου και με πρόβλεψη για 52 εβδομάδες στο Bath Road (Παιδική Στέγη).
 
Το σχολικό έτος διαρκεί τρία τρίμηνα (38 εβδομάδες) και μπορεί να προσφέρει θέσεις για μέχρι 62 μαθητές .Οι Εγκαταστάσεις του North Hill House 
  



Το North Hill House βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το πολυσύχναστο κέντρο της αγοράς της πόλης Frome στο Somerset και προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό της απομόνωσης και του χώρου και είναι εύκολα προσβάσιμος με το σφρίγος της τοπικής κοινότητας.Οι ακαδημαϊκές ανάγκες των μαθητών καλύπτονται σε εξειδικευμένων τάξεις που προσφέρουν πρόσβαση στο επίσημο πρόγραμμα σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων ζωής, ομάδες επικοινωνίας και ανεξάρτητες δεξιότητες ζωής, παράλληλα με το Εθνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης. Το σχολείο διαθέτει τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να προσφέρεται μια υψηλή αναλογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών - μαθητών, μαζί με διαδραστικούς λευκούς πίνακες, δικτυωμένους για την αποτελεσματική μάθηση μέσα στην τάξη.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: