Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα 220 θέσεων σε 10 πόλεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ ... ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 220 εκπαιδευόμενους συνολικής διάρκειας 50 ωρών θα υλοποιηθεί μέσα στο Φεβρουάριο σε 10 πόλεις, στο πλαίσιο της πράξης «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία». 
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος προσδιορίζεται το Φεβρουάριο του 2014. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λάρισα, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Χανιά και Χίος με 20 θέσεις ανά τμήμα. 
Οι Θεματικές Ενότητες που θα καλύψει το πρόγραμμα είναι: 
1. Ψυχική αναπηρία και δικαιώματα, 
2. Η Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων, 
3. Δράσεις υπεράσπισης – συνηγορίας. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. 

Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής (σε ποσοστό 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων) έχουν άτομα με αναπηρία όλων των κατηγοριών.

Υποβολή Δικαιολογητικών υποψηφίων εκπαιδευομένων
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση (στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.) πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά: 
1. Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. 
2. Οποιοδήποτε αποδεικτικό αναπηρίας (εγγραφή σε σωματείο ΑμεΑ, απόκομμα επιδόματος πρόνοιας, πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής κ.ά.). 

Προκήρυξη δέκα θέσεων εξωτερικών συνεργατών 
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος η Ε.Σ.Α.μεΑ. προκηρύσσει δέκα θέσεις εξωτερικών συνεργατών για την παροχή υπηρεσιών συντονισμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 
Οι εξωτερικοί συνεργάτες που θα επιλεγούν θα συνάψουν σύμβαση Μίσθωσης Ανεξάρτητων Υπηρεσιών Ορισμένου Χρόνου, με συνολική αμοιβή 500 ευρώ (στο ποσό περιλαμβάνονται και οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου). 
Απαραίτητο προσόν των υποψηφίων είναι ο απολυτήριος τίτλος όλων των τύπων Λυκείων, ενώ πρόσθετα επιθυμητά προσόντα θεωρούνται οι βασικές γνώσεις χρήσης (χειρισμού) Η/Υ και η εμπειρία γραμματειακής υποστήριξης στον χώρο της ψυχικής υγείας ή του ευρύτερου αναπηρικού κινήματος ή συγχρηματοδοτούμενων έργων. 
Σημειώνεται ότι θα προτιμηθεί υποψήφιος που είναι άτομο με αναπηρία ή γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας ή ανάδοχος ατόμου με αναπηρία, βάσει σχετικών δικαστικών εγγράφων, ή αδελφός/η ατόμου με αναπηρία, ή σύζυγος ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. 
Μετά την παραλαβή των βιογραφικών και των δικαιολογητικών θα ακολουθήσει η επιλογή και η αξιολόγησή τους από τριμελή Επιτροπή. Σε περίπτωση που δύο υποψήφιοι συγκεντρώσουν συνολικά τον ίδιο αριθμό μορίων, προτεραιότητα έχει ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο βαθμό στο απολυτήριο Λυκείου. 

Υποβολή Δικαιολογητικών 
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά: 
1. Βιογραφικό σημείωμα. 
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. 
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους. 
4. Πιστοποιητικό ή Βεβαίωση παρακολούθησης Η/Υ. 
5. Πιστοποιητικό Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας Επιτροπής από οποιαδήποτε φορέα: ή πρώην Νομαρχίας ή ασφαλιστικών φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή ΚΕ.Π.Α., εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι άτομο με αναπηρία ή γονέας ατόμου με αναπηρία ή νόμιμος κηδεμόνας ή ανάδοχος ατόμου με αναπηρία βάσει σχετικών δικαστικών εγγράφων ή αδεφός/’η ή σύζυγος ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. 
6. Σχετικά δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη νόμιμη κηδεμονία ή αναδοχή του ατόμου με αναπηρία. 

Οδηγίες Υποβολής Δικαιολογητικών 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να προσκομίσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους οι ίδιοι (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00) μέχρι 24.01.2014 και ώρα 15:00, είτε να τα υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση της Ε.Σ.Α.μεΑ.: 
Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Τ.Κ. 16341 Ηλιούπολη, 2ος όροφος, υπ’ όψιν: Γραφείου Πρωτοκόλλου. 
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης. 

Πληροφορίες/Διευκρινήσεις 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Σ. Γεωργοπούλου στο τηλ.: 210 – 9949837, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

Πηγή: ΕΣΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: