Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Πρόσκληση σε Ημερίδα της ΕΣΑΜΕΑ το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 16.30 στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα  στη Θεσσαλονίκη   στις 25 Απριλίου 2015 και ώρα 16.30-21.00 στο Ξενοδοχείο CAPSIS (Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310-596800).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.
Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική. 

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία




Όπως είναι γνωστό η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.


Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με επιτυχία έγινε, σήμερα Σάββατο 18 Απριλίου 2015, η έναρξη του πρότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ". 




Την αυλαία άνοιξε η κα Μαρία Συροπούλου με την ενότητα "Οι αξίες της Κοινωνικής Φροντίδας" και συνέχισε η κα Θεοπέμπτη Ναγοπούλου με την ενότητα "Προώθηση της ποιότητας ζωής για τα άτομα που φροντίζετε".

Άμεσα οι εξετάσεις Αγροτών για το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Σε ισχύ τίθεται η ψηφιακή υπηρεσία για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. 
Το ΥΠΑΠΕΝ εξέδωσε τη νέα εγκύκλιο για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων όπου κοινοποιεί και τον κανονισμό διενέργειας των εξετάσεων αλλά και τα τέλη συμμετοχής.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ξεκινάει άμεσα: "13.000 οι δικαιούχοι του voucher ανέργων, αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ"

Αύξηση στον αριθμό των ωφελούμενων, από 7.000 που ήταν αρχικά, σε 13.000 το λιγότερο, αλλά και στο ποσό της αμοιβής που θα λάβουν, αποφάσισε η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. για το πρόγραμμα voucher με τίτλο «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης


Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (εκδόθηκε στις 2-4-2015) για τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.